Tänään, 20. joulukuuta aloin tekemään Tätä jouluprojektiani, Muumitaloa. Etsin kaavoja, kuvia, ja yms vastaavaa tietoa josta saisin pohjan projektilleni. Kaikki minut tuntevat tietävät että olen Muumiaddikti, enemmin tai vähemmin, Ja minua kuvataan usein Pikku Myynä. Mutta kumminkin, Kaiken (tarpeellisen) tiedon löysin tältä sivulta. (http://www.axis-of-aevil.net/archives/2005/12/eating_moomins.html)
Eikun sitten suunnittelemaan mitä tahdoin mukaan.

Tässä oli lyhyesti sanottuna lista:
- Muumitalon ja pihan (eli siis piparista tehdyn pohjan jonka päälle talo tulisi)
- Muumipeikon, Pikku Myyn ja Mörön
- Koristeita (Päätyivät lopulta kuusiksi)
- Paljon karkkia
 
Seuraava vaihe oli Kaavoittaminen, Se onnistuikin helposti noiden englanninkielisten kaavojen ohella. Muumin, Myyn ja Mörön (huom kaikki alkavat M-kirjaimella) sain luvan piirtää itse.
Olin jo aivan tuskissani kun aloin piirtelemään Jalattomia muumeja ja hiuksettomia Mymmeleitä, Muuta onneksi Äiti pelasti. Hän kaivoi jostain keittiön uumenista Myy ja Muumi -piparimuotit. Halleluja! Jäljelle jäi Mörkö, eikä tämä olekkaan yhtä vaikea piirtää.


Seuraavaksi aloin leipoa (eli kaulimella kaulia pakastetaikinalevyjä). Koska aikani ei riittänyt en itse ehtinyt taikinaa tehdä. (Häpeä).



Leikkasin taikinasta palaset (kauhea työ muuten noissa ikkunoissa)

Sitten paistoin palaset uunissa (200 astetta, 6 minuuttia) ja Tadaa, Ensimmäinen osa Piparitalosta tehty.


Enempää ei Piipari ehtinyt tehdä, Koska oli aika paketoidan ystävien joululahjat. Mokomat änkevät tänne maanantaina, eli piti sitä leipoa pipareita heillekkin. (Ps. Love you)

Piparintuoksuisia unia, PipariPiiparinne,
Hnnii