Huomenta! Anteeksi etten eilen tänne enempiä kirjotellut, mutta muumitalon kanssa meni myöhään. Eli seuraavat asiat tein eilen; ostin kaikki nuo koristeluun tarvittavat asiat, kokosin kaksi piparkakkutaloa, koristelin muumeja, ja juoksin ympäri taloa etsimässä Mörölle silmiä. Ja ennen sitä valokuvasin hieman. :)

Eli hitaasti sanottuna.. Ostin siis itse lähi K-kaupasta nämä tuotteet ja hinnaksi taisi tulla 14.80€ Jos en ihan väärin muista.

Mantelilastuja, marmelaadikuulia (irtokarkkipussissa), valkoista (ja vaaleanpunaista) kuorrutetta, amerikanpastilleja, mariannerakeita, ranskanpastilleja, salmiakkikiekkoja ja strösseliä.

Meillä on tapana rakentaa ensin, ja koristella vasta sitten, joten oli aika rakentaa muumitalo ja se ylimääräinen Annas- piparkakkutalo. Siitä oli savupiippu palasina, mutta Piipari korjasi senkin. :)

Yleensähän käytetään tavallista sokeria, mutta me (Minä, egoni ja äitini)
päätimme kokeilla Fruktoosia (eli Hedelmäsokeria). Äiti oli kuullut että Fruktoosista ei tullut niitä ärsyttäviä pitkiä 'lankoja'. Höpönlöpön sanon minä, lankoja niistä tulikin, mutta, (tiedä sitten onko tämä hyvä vai huono asia) se kuivui hitaammin. Okei, huono puoli siinä että palat meinasivat tulla (lue räsähtivät) alas parikin kertaa. Myöhemmin vaihdoimme tavalliseen sokeriin, eikä _vielä_ yksikään sormi ole palanut. Jeiij.

Seuraavaksi siis sitten kokosimme Muumitalon. Katon kanssa _OLI_ ongelmia. hyihyi. Ja minua jäi harmittamaan iso luukku ovipalan ja toisen palan välissä, sillä ovipalanen oli kääntynyt ulospäin.
Muumitalo juuri nyt:

Kauheat nuo sokerireunat, Tiedetääään! Mutta jatketaas. Sitten aloin koristella Muumeja, Kuusia, ja mörköjä (unohtamatta sitä halpispiparitaloa ja Myytä)

Eli tässä Mörkö ja Kuuset. Ja pari karkkia joista tuli Myyn hiukset.

Muumi (joka näyttää kummitukselta)

Ja Myy. :)

Ja tässä se piparitalo, johon minä itse tein nuo jääpuikot. Olen ylpeä. (huomhuom, Eka kerta kun tein jääpuikkoja)

Nyt Piipari lähtee keittiöön laatoittamaan muumien kattoja (niitäkin on kaksi. huoohh.) mantelilastuilla. Katsotaan miten se onnistuu. Loppukevennykseksi minun ottama kuva eilisestä kauniista säästä:


Hyvää Huomenta ja Päivän jatkoja. Kuulemisiin. Piipari